Results 1 to 8 of 8

Thread: Video Capture on New iMac

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Default Video Capture on New iMac

    Hi, hopefully I'm not covering old ground! i have just bought an i7 iMac as my P4 PC was struggling with HD footage from my HV30. I have an Avastor 500 gig firewire 400 drive. I have just ordered a firewire 800 to 400 lead for the drive and an 800 to 4 pin lead for the camera to go direct into the iMac. The iMac only has a single 800 firewire socket. I'm using FC Express.

    My question is if i connect the hard drive to the iMac with the 400/800 lead, can I connect the HV30 to the hard drive (4 pin to 400) in a daisy chain fashion?

    If the iMac sees the camera would it be possible to capture the footage from the HV30 onto the Avastor drive via the iMac? In other words, can the data from the camera go through the firewire chain to the iMac for capture and then go back out to the external hard drive?

    Thanks.

  2. #2
    Emperor of Rep Seo's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cupertino, California
    Posts
    2,665

    Default

    Yes, this has been discussed multiple times. Daisy chaining works fine.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Default

    Thanks Seo. So to clarify, I can daisychain the HV30 through the hard drive to the iMac and capture the footage back to the same hard drive at the same time?

    Thanks for your help.

  4. #4
    Tropical Legend cgbier's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Saipan, USA
    Posts
    13,481

    Default

    Yep.
    What you call a grumpy German? - Sour Kraut

  5. #5

    Default

    FWIW, some people have been experiencing problems with it, so if it doesn't work try connecting the camera directly and see if it does work.

    For example, I've never gotten daisy chaining with the camera to work on FW400 drives, but it seems to work fine with FW800 drives for me. Other people have no problems. Others can never get it to work. As always, YMMV.
    No trees were harmed in the sending of this message; however, a significant number of electrons were slightly inconvenienced.

  6. #6
    Legend Janke's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    12,084

    Default

    What brand drives, iThinker? Daisychaining works with Western Digital 1 TB drives...

  7. #7

    Default

    I know people who have never gotten it to work, though that was always via FW400. I don't actually know anyone directly who hasn't gotten it to work via FW800 when daisychaining...

    Honestly, I think it has to do with the Mac more than anything else. The people who have never gotten it to work had older PPC Macs (though it works on my PPC Mac just fine).
    No trees were harmed in the sending of this message; however, a significant number of electrons were slightly inconvenienced.

  8. #8
    Tropical Legend cgbier's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Saipan, USA
    Posts
    13,481

    Default

    Apple blamed that issue on Canon, Canon on Apple. It never really got resolved.

    There is a technical paper about it somewhere on the Apple site.
    What you call a grumpy German? - Sour Kraut

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •